30.11.2023 14:27
Share Comments4 Edit
 [R.B.]

VUČUROVIĆ ZA RADIO

"Popis definitivno od nedjelje, neće se ponoviti pritisci i ucjene"

Poslanik koalicije "Za budućnost Crne Gore" i predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode Jovan Vučurović kazao je za Radio Crne Gore da će popis definitivno početi u nedjelju ujutro i da je najvažnije što će učestvovati svi građani.

"Najvažnije je da popis uspije da bude demokratski, da pruži realnu sliku Crne Gore. Ono u svakom slučaju što je sigurno je da se neće ponoviti situacija koju smo gledali 2003. i 2011. godine kada je popis održan u atmosferi pritisaka i ucjena", kazao je Vučurović.

Za Radio CG je ocijenio da su sada obezbijeđeni svi uslovi da popis protekne slobodno u normalnoj atmosferi bez nekih neželjenih situacija.

"Mi smo kao parlamentarna većina bukvalno u svemu izašli u susret opoziciji koja je imala neke dodatne zahtjeve, možda i neutemeljene, ali najvažnije je da će popisivači početi sa svojim poslom u nedjelju ujutro. Ako smo čekali te tri godine, možemo i ta tri dana, dakle popis definitivno počinje u nedjelju", zaključio je Vučurović.

Vlada je sinoć na elektronskoj sjednici donijela odluku da popis počne 3. decembra. Donešena je i Odluka o obrazovanju Komisije za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva.