29.11.2023 19:12
Share Comments6 Edit
 [R.B.]

POZDRAVILI ODLAGANjE

DPS: Daćemo doprinos da popis počne 3. decembra

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS), na večeras održanoj sjednici, konstatovalo je da novo odlaganje popisa predstavlja najbolju potvrdu da još uvijek nijesu ispunjeni svi uslovi, te poručilo da će u novom roku dati doprinos za njihovo ispunjenje.

Ističu da je odluka o odgađanju najbolja potvrda ispravnosti njihovog stava.

"U tom kontekstu, spremni smo da u novom roku damo puni doprinos kako bi se u potpunosti ispunili svi uslovi za održavanje popisa koji će početi 3. decembra, čime bi čitav proces bio inkluzivan, transparentan i koji bi garantovao fer i poštene rezultate", navode iz DPS-a.

Time bi, dodaju, još jednom pokazali da je dogovor različitih političkih subjekata moguć.

"Demokratska partija socijalista neće tolerisati bilo čije namjere i aktivnosti koje bi imale za cilj jednostrano donošenje odluka koje mogu biti u suprotnosti sa državnim interesima", zaključuje se. 

Premijer Milojko Spajić odražaće u 19.30 sati vanrednu konfereciju za medije na temu održavanja popisa stanovništva, domaćinstva i stanova.

Prenos konferencije pratite na TVCG 1, u okviru Dnevnika 2.

Predsjednik DNP-a Milan Knažević kazao je, nakon sastanka sa premijerom, da je protiv odlaganja popisa stanovništa, te da smatra da DPS namjerno opstruira i iskorišćava vrijeme za dijalog.

Ukoliko opozicija prihvati učešće u popisu, proces će početi 3. decembra. Ukoliko budu bojkotovali, popis će se odvijati od sjutra, potvrđeno je Portalu RTCG iz dijela parlamentarne većine.