Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

26. 09. 2024. 20:10 >> 20:11
1

REAGOVANJE

DPS: Ukidanje slobodne riječi u Skupštini posljedica nečiste savjesti 

Diktatura parlamentarne većine ušla je u terminalnu fazu tokom današnje sjednice Skupštine, kada predsjedavajuća Zdenka Popović nije dozvolila poslanicima opozicije da iskoriste poslovničko pravo da se proceduralno jave za riječ, saopšteno je iz DPS-a.

“Organizovana devastacija parlamenta koja je započela izborom Andrije Mandića – funkcionera sa nelegalnim dvojnim državljanstvom, a kasnije nastavljena četvorostrukim nedolaskom premijera na Premijerski sat i brutalnim političkim tranžiranje predsjedavajućeg stola, danas je doživjela svoju kulminaciju sprovođenjem nasilju nad predstavničkom demokratijom u režiji potpredsjednice Zdenke Popović”, navode iz te partije.

Iz te partije kažu da nijesu mogli da odćute na reakcije poslanika parlamentarne većine koji su štitili Popović.

“Da predsjedavajuća Popović u međuvremenu nije postala šampion u zloupotrebi predsjedavanja u Skupštini, do te mjere da je dozvoljavala da u skupštinsku raspravu poput padobranaca upadaju ministri iz Demokrata, iako nijesu bili u ulozi ovlašćenih predstavnika Vlade, možda bismo na sinhronizovane žalopojke poslaničkih klubova parlamentarne većine o njenoj navodnoj ugroženosti od poslanika opozicije, džentlmenski odćutali, jer su građani vidjeli sve što treba da vide”, kažu iz DPS-a i navode da su vidjeli oduzimanje prava na slobodnu riječ poslanicima, koja je zagarantovana poslovnikom.

Kad dvotrećinska parlamentarna većina, “nepoznata u evropskim okvirima, i najglomaznija vlada na svijetu”, kako kažu u DPS-u, strahuju od glasa opozicije, onda je jasno koliko su krhki temelji takve koalicije interesa.

“Da su sigurni da su građanima unaprijedili kvalitet života donošenjem antisistemskih zakona u Skupštini, ne bi PES i Demokrate sa 20 ministara u vladi, krili svoj rejting formiranjem koalicije u susret izborima u Podgorici. Niti bi bila neophodna inflacija promotivnih sadržaja da ubijede građane kako su im unaprijedili životni standard”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније