Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Bojana Baranin [ Agencija Mina ]

25. 09. 2024. 10:11 >> 06:50
4
Čitaj mi:

ANDRIJA MANDIĆ

Iniciraćemo parlamentarnu istragu o ubistvima Jovanovića i Bulatovića

Poslanički klubovi Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP) iniciraće otvaranju parlamentarne istrage i formiranju anketnog odbora radi prikupljanja informacija o postupanju državnih organa u slučajevima prebijanja političara i novinare, kao ubistva saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića.


To je na konferenciji za novinare najavio predsjednik Skupštine i lider NSD-a, Andrija Mandić.

Mandić je kazao da će predložiti formiranje anketnog odbora koji će prikupiti činjenice o postupanju državnih i drugih subjekata u slučaju prebijanja tadašnjeg poslanika crnogorske Skupštine Duška Jovanovića 2000. godine, Gojka Mitrovića, Radovana Aleksića, Voja Lakovića, Mladena Stojovića, Momira Vojvodića i Željka Ivanovića.

“Ko i u slučajevima fizičkih napada i prebijanja novinara i drugih slobodnih intelektualaca od policijskih službenika poznatih kao “crne trojke””, rekao je Mandić.

Kako je naveo, za ”crne trojke” se u javnosti pojavljuju infromacija da su bili zaduženi za prebijanje političkih neistomišljenika tadašnje vlasti.

“Želimo da se ovdje otvori rasprava o tome, da javnost čuje o čemu se radi, vjerujući da će tužilaštvo, podstaknuto tom raspravom, uraditi posao za koji su jedino oni nadležni”, rekao je Mandić.

On je kazao da će pripremiti i predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i anketnog odbora radi prikupljanja činjenica i informacija o postupanjima državnih organa i drugih subjekata u slučaju ubistva saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića 7. februara 2000. godine.

Mandić je naveo da je to bio strašan zločin, iza kojeg je postojala politička pozadina.

On je kazao da je u tadašnjem parlamentu formiran anketni odbor, koji je došao do određenih činjenica.

“Kako do danas nije ništa urađeno u razrješenju tog ubistva, želimo da ovdje u parlamentu otvorimo temu i podstakneme istražne organe da se taj slucaj riješi. Mislim da postoji dovoljno činjenica”, naveo je Mandić.

On je kazao da bi otvorili još tema, ali da, prema Zakonu o parlamentranoj istrazi, anketni odbor se ne može angovati za pitanja povodom kojih je pokrenut sudski postupak, dok on traje.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније