Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Mina ]

07. 02. 2023. 17:59   >>  17:53 1

DPS

"Podržaće kandidata za sudiju kojeg manjinske partije zajednički dogovore"

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) podržaće i četvrtog kandidata za sudiju Ustavnog suda ukoliko se manjinske partije zajednički dogovore oko toga ko bi bio njihov predstavnik u toj instituciji, saopšteno je iz DPS-a.

Oni su kazali da su svjedočili različitim stavovima između predstavnika albanskih partija i Bošnjačke stranke oko toga ko treba da bude manjinski kandidat.

„Nećemo arbitrirati u ovom slučaju već ćemo na plenumu podržati onog kandidata oko kog manjinske partije postignu zajednički dogovor i konsenzus“, poručili su iz DPS-a.

Kako su istakli, posebno su zadovoljstvo postignutim kompromisom oko troje sudija koje će omogućiti punu funkcionalnost Ustavnog suda.

„Vjerujemo da će takva činjenica za svoju posljedicu imati otpočinjanje stabilizacije političkih prilika u Crnoj Gori, kao i uvod u vanredne parlamentarne izbore“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније