Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

03. 02. 2023. 09:51 >> 09:47

ADžIĆ-ONIDI

"Crna Gora ostaje na putu evropskih integracija"

Ministarstvo unutrašnjih poslova ispunjava sve svoje ciljeve i obaveze na putu ka članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na sastanku sa zamjenikom generalnog direktora Generalnog direktorata za migracije i unutrašnje poslove u Evropskoj komisiji Olivijeom Onidijem. Naglasio je da upravo ovaj sastanak šalje snažnu poruku da Crna Gora ispunjava svoje zadatke i ostaje istrajna na putu evropskih integracija.

Adžić se zahvalio na dosadašnjoj podršci i saradnji, istakavši da Ministarstvo unutrašnjih poslova uprkos svim trenutnim poteškoćama i nepovoljnim prognozama ispunjava sve svoje ciljeve i obaveze na putu ka članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji. 

Onidi je, kako su kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova, pohvalio izbor novog nacionalnog koordinatora za borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma, pranja novca i finansiranja terorizma. Istakao je da je impresioniran učinkom Crne Gore u oblasti pružanja privremene zaštite licima iz ugroženih ratnih područja u Ukrajini, kao i kompletnim načinom na koji su ta lica zbrinuta.

Podcrtao je, kako poručuju, značaj produbljivanja saradnje sa Frontex-om kroz potpisivanje novog sporazuma o statusu.

Naglasio je značaj usklađivanja vizne politike Crne Gore sa politikom Evropske unije u toj oblasti, kako bi se izbjegle eventualne zloupotrebe bezviznog režima, i pozdravio stopiranje prijema novih zahtjeva za program ekonomskog državljanstva.

Istakao je da Crna Gora mora intenzivirati rad u oblasti finansijskih istraga, naglasivši da je u ovom segmentu naročito značajna saradnja sa EUROPOL-om.

Sastanku je prisustvovala i Oana Kristina Popa, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, kao i predstavnici Evropske komisije, Delegacije EU u Crnoj Gori, Frontexa, EUROPOLA i nekoliko država članica Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније