Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г./М.В.

23. 01. 2023. 14:29 >> 06:31

GRLIĆ RADMAN UOČI SAVJETA

"Nadamo se da će CG prevazići krizu, potreban funkcionalan Ustavni sud"

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman rekao je da se nada da će Crna Gora prevazići aktuelnu političku krizu i da je potreban funkcionalan Ustavni sud. Grlić Radman je to kazao uoči sjednice Savjeta EU za spoljne poslove, na kojoj će se razgovarati o političkoj krizi u Crnoj Gori. Hrvatski šef diplomatije smatra da je Evropskoj uniji potrebna stabilna Crna Gora.

"Na sastanku ću naglasiti posebno važnost satbilnih prilika na području Zapadnog Balkana i informisaću moje kolege o mom nedavnom putovanju u Crnu Goru. Smatram da evropsku poruku treba ozbiljno shvatiti, o funkcionalnosti Ustavnog suda i kontraverznom Zakonu o predsjedniku. Potrebna nam je Crna Gora, potrebna nam je stabilna Crna Gora i jasno orjentisana prema evropskim vrijednostima. Nadamo se da će Crna Gora prevazići ovu krizu, i nastaviti svoj evropski put", kazao je Grlić Radman. 

Ministar je najavio da će govoriti i o dešavanjima u Bosni i Hercegovini. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније