Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Бојан Ђиновић, Радио Црне Горе

17. 01. 2023. 14:48 >> 15:10
11

NE OTKRIVAJU KANDIDATE

DPS vjeruje u pobjedu; URA: Pokazaćemo da je politika DPS-a prošlost

Javnost će blagovremeno biti obaviještena o kandidatatu DPS-a na predstojećim presjedničkim izborima i taj kandidat će sigurno pobijediti, kazao je Radiju Crne Gore portparol te stranke Miloš Nikolić. Iz GP URA, iako još nijesu odlučili da li će imati svog ili će podržati zajedničkog kandidata, poručuju da će predsjednički izbori pokazati da je politika DPS-a prošlost. Politički analitičari očekuju da se Milo Đukanović kandiduje na izborima.

Crnogorski državljani sa prijavljenim prebivalištem u domovini, 19. marta će, sedmi put od početka višestranačja, birati predsjednika države. Da li će na tim izborima učestvovati sadašnji predsjednik i dominantna politička ličnost u posljednje tri decenije, Milo Đukanović, još se ne zna. Portparol Demokratske partije socijalista, na čijem čelu je Đukanović, Miloš Nikolić, za Radio Crne Gore kaže da je jedino sigurno da će na tim izborima trijumfovati kandidat kojeg predloži DPS.

"Javnost će blagovremeno biti obaviještena o kandidatu kojeg će predložiti DPS-a. Svakako da na tim izborima očekujemo pobjedu, vrijeme promjena u Crnoj Gori dolazi", ističe Nikolić.

Suprotno od Demokrtaske partije socijalista, u Uri vjeruju da će predstojeći predsjednički izbori definitivno pokazati da je snaga DPS-a u silaznoj putanji, kaže funkcioner te partije Mileta Radovanić. URA još nije odlučila da li će na predsjedničkim izborima imati svog kandidata ili će podršku pružiti zajedničkom pretendentu na to mjesto.

"Ono u čemu se ogleda važnost predstojećih izbora jeste to da će to i de fakto biti početak kraja vladavine gospodina Đukanovića, odnosno početak kraja sadašnjeg rukovodstava Demokratske partije socijalista iz razloga što će oni, evidentno, doživjeti poraz na tim izborima", rekao je Radovanić.

Politički analatičar Mirko Miličić očekuje da kandidat DPS-a na predsjedničkim izborima bude lider te partije i predsjednik države Milo Đukanović, jer, kako ocjenjuje, ta stranka u svojim redovima i nema drugog dovoljno reprezentativnog kandidata.

U DPS-u, osim pobjede na predsjeničkim izborima, očekuju i brzo kompletiranje Ustavnog suda, čime bi se, kako očekuju, otvorio put i za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, naglašava Nikolić.

Demokratski front ranije je saopštio da će imati svog kandidata za predsjednika države, dok je lider SNP Vladimir Joković pozvao većinu od 30. avgusta 2020. da podrže zajedničkog kandidta koji će, kako očekuje, u prvom krugu pobijediti kandidata DPS-a.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније