Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 01. 2023. 18:59 >> 18:55

DNP

"Spajić bolje da se pripremi za saslušanje u SDT-u"

Bivšem ministru finansija, Milojku Spajiću, bilo bi bolje da se pripremi za saslušanje u SDT-u povodom osnovanih sumnji da je kroz zloupotrebu službenog položaja i nezakonito emitovanje obveznica postao prikriveni vlasnik atraktivnih lokacija u Beogradu i Kotoru, umjesto objava na tviteru za koje nema podršku ni u svojoj stranci, ocijenili su u Demokratskoj narodnoj partiji.

U reagovanju su zapitali Spajića, da li je između 21. i 22. decembra posjetio američku ambasadu sa još nekim liderima parlamentarnih stranaka, obavezavši se da će dati puni doprinos da ne dođe do formiranja vlade Miodraga Lekića, što se i dogodilo.

"Bilo bi korisno da unuk babe, koja glasa DPS čitav život, objasni da li se u američkoj ambasadi razgovaralo o zajedničkom predsjedničkom kandidatu, i potencijalnoj koaliciji sa nekim strankama koje je DPS manjinski podržao u 43. Vladi Dritana Abazovića, a sve sa ciljem da se DF onemogući da bude dio Lekićeve, ili bilo koje druge nove Vlade", navode u reagovanju.

Posebno ih zanima da li njegove stavove dijeli drugi lider Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, koji s DF-om planira koaliciju u Podgorici, i računa na glasove tih odbornika za njegov izbor za gradonačelnika.

"Pošto nas je pokret Evropa sad pozivao da izaberemo zajedno sa DPS-om sudije Ustavnog suda, i skratimo mandat Skupštini kako bi se stekli uslovi za organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora, pitamo Milojka Spajića da nam objasni je li to poziv na koaliciju sa DPS-om, i da li bi taj pokret isto glasao da ima poslanike u Parlamentu? A, što se tiče saradnje i koalicije DF-a sa DPS-om, i Milojko oni uz njega odlično znaju da je ona isključena i nemoguća dok god su na čelu DPS-a Milo Đukanović, Duško Marković i ostali pokrovitelji propadanja Crne Gore iz te partije", naglašavaju u DNP-u.

Dodaju da DPS mora da prođe katarzu i odrekne se tekovina Đukanovićeve vladavine da bi se kvalifikovao za bilo kakav vid saradnje. A Spajić ako u narednom periodu protiv njega ne bude podignuta optužnica, može se kvalifikovati za partnera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније