Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

09. 01. 2023. 13:03 >> 14:37
2

IZABRAN PO HITNOM POSTUPKU

Milo Božović predsjednik Opštine Budva

Na petoj sjednici Skupštine opštine Budva koja je održana danas po hitnom postupku glasovima 21 odbornika lokalnog parlamenta za predsjednika Opštine Budva u narednom četvorogodišnjem periodu izabran je Milo Božović.

Kako prenosi RTV Budva, sjednici je prisustvalo 29 od 33 odbornika SO Budva. Za Božovićev izbor glasao je 21 odbornik, a protiv njega osam.

Odbornici nisu glasali o prvoj tački dnevnog reda, već je, samo konstatovana ostavka dosadašnjeg predsjednika Opštine Mila Božovića.

Nakon što je položio zakletvu, predsjednik Opštine Budva kazao je da je povjerenje koje mu je ukazano za njega velika čast i obaveza.

"Želim da se zahvalim odbornicima koji su me danas kao predstavnici građana izabrali da predvodim lokalnu upravu. Trudiću se da opravdam podršku i ovom gradu donesem prosperitet. Politiku sam uvijek doživljavao kao način da se prevazilaze problemi, a ne da se stvaraju novi. Za mene je političar onaj ko je posvećen opštem interesu i to je moto od kojeg neću odstupiti bez obzira na okolnosti."

Objasnio je zašto je 30. decembra podnio ostavku.

"Bez obzira što je Upravni sud kazao da je moj prethodni izbor bio legitiman, smatrao da sam da novi saziv parlamenta treba da izvrši izbor predsjednika Opštine u punom kapacitetu. Moramo se dodatno učiti da je izborna vlast osnovni postulat demokratije. Ubijeđen sam da oni će oni koji odbijaju to da shvate brzo nestati sa političke pozornice Crne Gore. Budva mora da iskorači naprijed i da krene putem razvoja i progresa. Uslov za to je politička stabilnost koju smo ovdje postigli", kazao je Božović, koji je u svom govoru podsjetio na prioritetne projekte - izgradnju bolnice, rekonstrukciju šetališta, Evropsku prijestonicu kulture, a naveo je da je u planu i izgradnja kulturnog centra u Budvi, rješavanje problema nedostatka parking mjesta, očuvanja preostalih zelenih površina.

"Prostor u našem gradu je teško povratiti, ali smo u obavezi da sačuvamo preostale zelene površine", poručio je on.

"Želim da Budvu pozicioniramo još visočije kao metropolu crnogorskog turizma. Dozvolite mi da se još jednom zahvalim na ukazanoj prilici da u narednom periodu sa pozicije predsjednika Opštine pružim doprinos. Budva mi je uvijek bila i biće na prvom mjestu", zaključio je Božović.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније