Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

14. 12. 2022. 17:00 >> 16:57

TEMA I SUDSKI SAVJET

VK usvaja mišljenje o predsjedniku, Kovač na sjednici

Venecijanska komisija (VK) trebalo bi da usvoji mišljenje o nacrtima zakona o predsjedniku i Sudskom savjetu na plenarnoj sjednici tog tijela, zakazanoj za 16. decembar. Portal RTCG saznaje da će sjednici prisustvovati crnogorski ministar pravde Marko Kovač.

"Komisija je pozvana da sa predstavnikom Crne Gore razmijeni mišljenja i razmotri, radi usvajanja, nacrt mišljenja o nacrtima izmjena i dopuna Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, sačinjenim na osnovu komentara gospođe Kartabija i gospodina Dimitrova. Ovo mišljenje zatražio je ministar pravde Crne Gore 11. oktobra 2022. godine", navodi se u agendi sjednice.

Potkomisije za vladavinu prava i pravosuđe će, dodaje se, razmotriti ovaj nacrt mišljenja na sjednici 15. decembra 2022. godine.

"Nacrt mišljenja je pripremljen u okviru Mehanizma za koordinaciju ekspertize u okviru zajedničkog programa EU/SE "Horizontal Faciliti II", koji sufinansiraju Savjet Evrope i Evropska unija, a sprovodi Savjet Evrope", piše u agendi.

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, zatražio je 9. novembra da Venecijanska komisija da hitno mišljenje na izmjene zakona o predsjedniku.

Venecijanska komisija je, u mišljenju od 9. decembra, ocijenila da Zakon o predsjedniku ne treba usvajati dok Ustavni sud ne postane sasvim operativan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније