Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

12. 12. 2022. 10:41   >>  10:38

SD PORUČIO

"Parlamentarna većina da ispoštuje stav VK"

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su parlamentarnu većinu da ispoštuje stav Venecijanske komisije (VK) i ne glasa za izmjene Zakona o predsjedniku, jer bi time uveli državu u totalno bezvlašće i anarhiju.

Ističu da je stav VK, a samim tim i EU je u potpunosti jasan.

"Radi se o neustavnom zakonu koji ne smije još jednom dobiti podršku u Parlamentu. Ponovno izglasavanje ovakvog zakona značilo bi urušavanje ustavnog poretka Crne Gore što opozicioni politički subjekti, zajedno sa svim građankama i građanima kojima je stalo do ove države, neće dozvoliti", navodi se u saopštenju SD-a.

Dodaju i da parlamentarna većina ne smije sebi dozvoliti luksuz da izglasavanjem ovakvog akta dodatno ugrozi evropski put Crne Gore.

"Uzimajući u obzir činjenicu da od naših međunarodnih partnera dobijamo poruke da Crna Gora u posljednje dvije godine nije uradila ništa po pitanju integracija u EU, te da pominjanje imena naše države sve češće postaje sinonim za problem".

Iz SD-a pozvali su političke subjekte na ozbiljnost i odgovornost, da odustanu od podrške ovakvom zakonu jer je to preduslov za otpočinjanje dijaloga i dogovora oko krucijalnih pitanja. Time bi, svakako, doprinijeli i zaustavljanju produbljivanja već predubokih podijela u Crnoj Gori, a koje prijete da ugroze sve ono što smo godinama stvarali i po čemu je ova država bila primjer svima u regionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније