Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

12. 12. 2022. 10:15 >> 10:13

MILAČIĆ

"DPS očajnički nastavlja blokadu institucija"

Očekivani neuspjeh takozvanih pregovora parlamentarne većine i opozicije, kojom je rukovodio DPS je samo bilans svakog pokušaja dogovora sa onima koji su radili sve da Crna Gora poropadne do kraja, naglašavaju u Pravoj Crnoj Gori.

Kako navode u saopštenju, haotično stanje i institucionalni haos perfektno odgovaraju sve politički slabijem DPS-u.

"Nebiranjem sudija Ustavnog suda očajnički pokušavaju da zadrže, makar i faktički, vlast u Podgorici i izbjegnu slom njihove politike koji bi se izborom makar i jednog sudije Ustavnog suda desio. Ustavni sud bi utvrdio da njihov predsjednik nije kršio samo zakone, da je prekršio i Ustav. Od takvog udarca DPS će bježati po cijenu da im svi sadašnji i dojučerašnji evropski partneri sto puta okrenu leđa", navodi predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Kako dodaje, upravo je Venecijanska komisija jasno stavila do znanja da je političku krizu izazvalo kršenje Ustava od strane Mila Đukanovića, dakle upravo DPS, a pozive od strane svih zapadnih partnera da se bez odlaganja izaberu sudije Ustvnog suda Đuknović je potpuno ignorisao.

"Prevaziđene su teme veleizdajnika, posebno prevaziđene su teme izbora partijskih sudija i tužilaca, a to je jedan od najvažnijih razloga zbog kog im kandidati za sudije Ustavnog suda nisu po volji. U tom začaranom krugu u kom pokušavaju da političku scenu ilustrovano svedu na mačku koja juri svoj rep, jasno je da je parlamentarna većina pružila ruku dogovora oko prevazilaženja političke krize i više nego što je trebala, a da DPS nije želio nikakav dogovor, pa čak ni koncentracionu vladu koju je navodno toliko želio, već je samo kupovao vrijeme ne bi li konačno došao 19. decembar pa Milo Đukanović raspisao izbore i to bez Ustavnog suda, na čije rezultate bi opet izjavili ustavne žalbe i tako u krug", naglašava Milačić.
 
Poručuje da je jasno da ovu krizu može razriješiti samo parlamentarna većina izborom nove vlade i fokusiranim radom, otvaranjem istinskog, a ne trideset godina maskiranog evropskog puta Crne Gore, na kom međunarodni partneri shvataju ono što je sadašnjost Crne Gore - da dogovor i oslonac imaju samo u 41 poslanika parlamentarne većine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније