Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

08. 12. 2022. 14:11 >> 14:08
10

DNP

"Nećemo dozvoliti da se Knežević predstavi kao inicijator sukoba"

Iz Demokratske narodne partije poručuju da neće dozvoliti da se jučerašnji sramni napad na Milana Kneževića na aerodromu, pokuša u dijelu, kako su kazali, ekstremizovanih šovinističkih krugova izokrenuti i u javnosti predstaviti kao da je predsjednik partije i Odbora za bezbjednost i odbranu, inicijator bilo kakvog sukoba.

Kako su naveli u saopštenju, izvjesni Ivan Gardašević je, ničim izazvan, u društvu još dvojice ljudi, otpočeo verbalno vrijeđanje i nepristojnu i agresivnu gestikulaciju prema Milanu Kneževiću, koji je sjedio u automobilu.

U DNP ocjenjuju da je Knežević bio meta verbalnog napada zato što je Srbin, i zato što je jedan od lidera DF-a.

"A ako svemu tome dodamo sinoćnju seriju prijetećih saopštenja nepotpisane grupe građana sa Cetinja, u kojima pozdravljaju i ohrabruju čin napada na Kneževića, politička i nacionalna pozadina ovog ataka je i više nego očigledna", navode u saopštenju.

Kako dodaju, izgleda da je jedini problem što se Kneževićev vozač suprotstavio trojici ljudi, koji su svaki na svoj način učestvovali u verbalnom napadu na lidera DNP-a, i pritom s punim pravom pozvao policiju da interveniše.

"Izgleda da dio javnosti, koji bi najradije pokušao da linčuje lidera DNP-a, vjeruje da je njega dozvoljeno vrijeđati, maltretirati i fizički mu prijetiti, a da on, i lica u njegovoj pratnji, nemaju nikakvo pravo na samoodbranu", navode u reagovanju DNP-a.

Podsjećaju da je nedavno Milan Knežević na konferenciji za medije jasno saopštio da se osjeća ugroženo, kao i da je prinuđen da se zajedno sa svojim članovima porodice brani od svih nasrtaja na njegov ljudski i fizički integritet, a tako će zasigurno nastaviti i u narednom periodu.

"Ono što DNP, kao odgovorna partija, neće dozvoliti, jeste da se ovaj jučerašnji napad na svog partijskog lidera pokuša predstaviti kao sukob sa svim građanima Cetinja. Predsjednik DNP-a ima na Cetinju veliki broj iskrenih prijatelja, koji su mu i juče pružili snažnu podršku, i koji nikad neće zbog šačice ekstremista targetirati čitav svoj grad. Ali se nikad neće ni povući pred bilo kojim vidom verbalnog i fizičkog nasrtaja na njega. To treba da znaju svi oni heroji sa lažnih profila, koji ovih dana pozivaju na Kneževićev linč i žele mu sve najgore", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније