Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

07. 12. 2022. 15:22 >> 15:42
5

ŽIVKOVIĆ

"Abazović instrumentalizuje djelove SDT-a, nijesmo protiv skidanja imuniteta"

Djelovi Specijalnog državnog tužilaštva stavili su se u ulogu instrumentarija u rukama izvršne vlasti i poslužili su u cilju političkih obračuna sa političkim neistomišljenicima izvršne vlasti, kazao je šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković.

Živković je komentarišući zahtjev Specijalnog državnog tužioca da se poslanicima DPS-a i Socijaldemokrata skine imunitet radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da su počinili zloupotrebu službenog položaja, poručio da se radi o politički motivisanoj aktivnosti koja ima za cilj da uruši integritet poslanika DPS-a.

Naveo je da je DPS u proteklih mjesec dana podnijela na desetine krivičnih prijava, ali da nijesu dobili reakciju SDT-a.

"DPS je u prethodnih godinu podnijela desetine krivičnih prijava... Među njima i protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac, bivše ministarke prosvjete nauke kulture i sporta Vesne Bratić, bivšeg premijera Zdravko Krivokapića, i nijednu reakciju nijesmo dobili. Oni rade u korist Dritana Abazovića, koji želi s obzirom na to da zna da ima rejting želi da vrati povjerenje biračke javnosti, ali biće uzalud", kazao je on.

Kazao je da upozoravaju Abazovića da pokušava da instrumentalizuje djelove Specijalnog državnog tužiilaštva i da pokušava da nanase štetu ljudima iz političkog života, konkretno iz DPS-a, i da to što radi nije dobro.

"Svrhu koju je želio da ostvari kroz izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu očigledno nije postigao, a ne treba nikoga da iznenadi ova cijela aktivnost kako je izmijenjeno ovo zakonsko rješenje mimi onoga što je bila preporuka Venecijanske komisje", poručio je Živković.

Poručio je da niko iz DPS-a nema problem da im se skine imunitet.

"Mi nemamo problem da tužilaštvo radi svoj posao. Ova krivična prijava podnijeta je prije mjesec, a mi smo podnijeli na desetine prijava na koje nijesmo dobili odgovor. Nemamo mi problem da se utvrdi bilo čija odgovornost, ali imamo problem kada vidimo da je neko instrument nekoga da bi nanio štetu političkim neistomišljenicima. Pozadina ovoga je da neko pokušava sa vrati politički rejting. Ne morate nam skidati imunitet, odreći ćemo se svi imuniteta - poručio je Živković.

Istakao je da po njegovom uvjerenju i poznajući kolege koje su bile u komisiji za dodjelu stanova, vjeruje da su oni poštovali zakonske propise i da ne bi prekoračili ovlašćenja i dodijelili nekome nešto što mu ne pripada.

"Mnoge moralne vertikale su dobile stanove na ovaj način. Dobio je Zdravko Krivokapić, Dragan Šoć, Branka Bošnjak... Izaći ćemo s informacijama ko je sve dobio stanove ovaj način", poručio je Živković.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније