Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

О.З.

05. 12. 2022. 12:01 >> 18:56

ZBOG UPOTREBE DRONOVA U UKRAJINI

Crna Gora podržala sankcije šefu iranske Revolucionarne garde

Crna Gora podržala je odluku Savjeta Evropske unije da se zbog upotrebe iranskih dronova u Ukrajini od strane ruske vojske uvedu sankcije komandantu Islamske revolucionarne garde Salamiju Hoseiniju i komandantu vazdušnih snaga te obavještajne agencije Amiru Aliju Hajizadehu.

Takođe, na listi sankcija su i Vazdušne snage Islamske revolucionarne garde, kao i kompanija "Qods Aviation Industries", koja dizajnira i proizvodi bespilotne letjelice.

Sa odlukom Savjeta EU, osim Crne Gore, usaglasile su se i zemlje kandidatkinje za članstvoi u EU Sjeverna Makedonija, Albanija i Ukrajina, potencijalna zemlja kandidatkinja Bosna i Hercegovina te i zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška i članice Evropskog ekonomskog prostora.

"Navedene zemlje osiguraće usklađenost svojih nacionalnih politika s tom odlukom Savjeta EU. Europska unija prima na znanje da su preuzele tu obavezu i izražava svoje zadovoljstvo", saopštio je visoki predstavnik EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj.

U odluci Savjeta EU se navodi da je Unija i dalje nepokolebljiva u svojoj podršci suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, a da iranski režim pruža vojnu podršku ničim izazvanom i neopravdanom agresivnom ratu Rusije protiv Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније