Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

02. 12. 2022. 09:38   >>  09:38 3

KONATAR

"Nemamo prava na grešku, ne smije biti ucjena sa bilo koje strane"

Poslanik GP URA Miloš Konatar ističe da je Crna Gora na još jednoj istorijskoj raskrsnici i da odgovorni političari koji misle dobro građanima i državi nemaju pravo na grešku. Istakao je ne smije biti ucjena sa bilo koje strane, kako bi se što prije kompletirao Ustavni sud i odredio datum prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Naša budućnost je Evropska unija i moramo ubrzati evropski put što će biti nemoguće ako ne postignemo kompromis do 12. decembra i ne izaberemo sudije Ustavnog suda, zato svi mi u Parlamentu i politici moramo doći do dogovora i time široko otvoriti vrata ubrzanom napretku ka članstvu Crne Gore u EU", napominje Konatar.

Ističe da podržavaju stav predsjednice Venecijanske komisije, najviših EU zvaničnika i međunarodnih partnera, što znači da se na sjednici Skupštine Crne Gore 12. decembra izaberu sve četiri sudije i time kompletira Ustavni sud.

"Potrebno je da dogovorimo datum prijevremenih parlamentarnih izbora koji bi bili u prvoj polovini naredne godine. Kompletirani Ustavni sud bi se po hitnom postupku izjasnio o ustavnosti Zakona o predsjedniku. Sigurni smo da je ovo konsenzus i rješenje u kome svi dobijaju ponešto, a niko ne dobija sve. Ovo je rješenje gdje nema pojedinačnih pobjednika, već je pobjednik društvo i naša evropska budućnost. Dakle, bez ucjena sa bilo koje strane, ako pokažemo minimum odgovornosti dogovor je blizu, a politički dogovor u interesu građana je naša obaveza, jer Crna Gora mora naprijed", poručio je Konatar.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније