Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

26. 11. 2022. 12:27 >> 12:25
7

KNEŽEVIĆ DPS-U

Ako nemamo većinu za Zakon o predsjedniku, spremni za izbore

Jedan od funkcionera DF i lider DNP-a Milan Knežević pozvao je predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović da za ponedjeljak zakaže novu sjednicu i da se istog dana poslanici izjasne i o Zakonu o predsjedniku.

Demokratska partija socijalista saopštila je ranije da će glasati za jednog sudiju Ustavnog suda kad se dogovori datum vanrednih parlamentarnih izbora i povuče Zakon o predsjedniku.

Knežević je kazao da je na predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću da pokaže odgovornost i spremnost za izlazak iz krize tako što će četiri sudije Ustavnog suda glasati za DPS, a DF se, kako kaže, obavezuje da će izaći na prijevremene izbore.

“Ako je DPS danas spreman da glasa za jednog sudiju Ustavnog suda, onda do ponedjeljka može da glasa za četvoro, jer nam je potreban funkcionalan Ustavni sud pošto smo kao država u institucionalnoj komi”, naveo je Knežević na Fejsbuku.

Očekuje i da DPS povuče sve, kako kaže, besmislene ustavne pritužbe podnesene Ustavnom sudu koji opstruira proglašenje rezultata lokalnih izbora.

“Već smo jednom najavili, ako ne budemo imali većinu za Zakon o predsjedniku, svakako ćemo izaći na prijevremene parlamentarne izbore. Zato pozivam predsjednika Skupštine da odmah u ponedjeljak zakaže novu sjednicu i da se istog dana izjasni o Zakonu o predsjedniku. A pošto DPS tvrdi da nemamo 41. poslanika, tj. da dio postojeće parlamentarne većine neće glasati za pomenuti zakon, javno objavljujem da ću u ime DNP-a pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje prijevremenih izbora”, naveo je Knežević i poručio da je poštena ponuda.

“Na Milu Đukanoviću je da pokaže odgovornost i spremnost za izlazak iz krize tako što će četiri sudije Ustavnog suda glasati za DPS, a mi se obavezujemo da ćemo izaći na prijevremene izbore ako se u ponedeljak utvrdi da nemamo većinu”, zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније