Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ O.Z. ]

25. 11. 2022. 19:06 >> 19:06
6

BORELj ISTAKAO

Bez novca EU za energetiku ako se nastavi s blokadom institucija

Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi s blokadom institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje, kazao je visoki predstavnik za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku EU Žosep Borelj.

Borelj se danas u Madridu sastao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, koji u svojstvu predsjednika DPS-a učestvuje na Kongresu Socijalističke internacionale, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je detaljno upoznao visokog predstavnika s aktuelnim stanjem u Crnoj Gori i mogućim scenarijem za prevazilaženje krize funkcionalnosti institucija sistema.

"Visoki predstavnik Borelj je s pažnjom saslušao ocjene i argumente koje je iznio Predsjednik Đukanović i istakao da se do rješenja mora doći kroz dijalog i dogovor svih političkih subjekata. On je, pritom, jasno podvukao da Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi s blokadom institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније