Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

25. 11. 2022. 16:40 >> 16:41

ODOVIĆ PORUČIO

Vukčević ignoriše zahtjeve za zakazivanje sjednice IK

Članovi Izborne komisije (IK) Glavnog grada uputili su zahtjev predsjedniku IK Veselinu Vukčeviću, kako bi u što kraćem roku zakazao nastavak prekinute ili sazvao novu sjednicu i time, kako je saopštio član predsjedništva Pokreta Evropa sad Janko Odović zaustavio kontinuirano kršenje Zakona o izboru odbornika i poslanika, kao i protivpravno ignorisanje Uputstva Državne izborne komisije.

“Očuvaćemo izbornu volju građana uprkos pokušajima gospodina Vukčevića da svoje lične političke preferencije pretoči u izborno pravo i volju više od 60 odsto građana koji su na izborima odlučili ko je nova vlast u Podgorici”, izjavio je Joković.

Podsjećaju da je uputstvom od 11. novembra Državna izborna komisija naložila da u slučaju podnošenja prigovora predsjedniku Izborne komisije, on mora sazvati sjednicu. 

To je Vukčević i učinio 15. novembra, ali je istu prekinuo odbijajući da se raspravlja o dnevnom redu sjednice.

"Predlog jednog od članova Komisije je bio i da se u dnevni red uvrsti utvrđivanje konačnih rezultata izbora što Vukčević svojim djelovanjem opstruira djelujući u ime DPS partije čiji je član, a koji su posle skoro tri decenije izgubili vlast u Podgorici", naveo je Odović.

Dodaje da su se članovi IK obratili Vukčeviću da postupi u skladu sa Zakonom, Uputstvom DIK, ali i zahtjevom u nadi da će ispuniti svoju zakonsku i poslovničku, ali i obavezu diplomiranog pravnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније