Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

23. 11. 2022. 11:05 >> 11:05
1

"ZA BUDUĆNOST ZETE"

DF: Demokrate da se vrate za pregovarački sto

Koalicija "Za budućnost Zete" pozvala je Demokrate da se vrate za pregovarački i poručili da im nude tri funkcije u izvršnoj vlasti.

Iz opštinskog odbora Demokrata Zeta saopštili su juče da su veoma iznenađeni odlukom koalicije “Za budućnost Zete”, da Demokrate ne budu dio nove vlasti u Zeti, već će je ta koalicija formirati sa SNP-om.

“Uvažene kolege iz Demokrata, ne vidimo razlog vašem iznenađenju budući da smo vam na našem posljednjem sastanku od šest raspoloživih i najbitnijih funkcija izvršne vlasti, ponudili tri, i to pozicije: potpresjednika Opštine, sekretara Skupštine, potpredsjednika Skupštine, dok bi našoj koaliciji, zajedno sa SNP-om, pripale preostale tri funkcije”, poručuju iz koalicije "Za budućnost Zete".

DF podsjeća da su Demokrate na oktobarskim izborima osvojile 21% glasova u Zeti, a koalicija “Za budućnost zete” skoro 50%.

“Što je 250% više u odnosu na vas, te stoga smatramo da je naša ponuda bila i više nego korektna, drugarska, bratska i zetska, a na nju od vas nismo dobili ni odgovor. Mi iz DF-a nismo nikad nikog ucjenjivali, samo smo mi bili ucjenjivani, o čemu svjedoči cjelokupna crnogorska javnost”, poručuju iz DF-a.

Kažu da su i dalje spremni i otvoreni za dogovor sa Demokratama.

“Bićemo spremni da podijelimo odgovornost za vršenje vlasti u našoj Zeti, i da je gradimo u korist svih njenih građana. Naša ponuda prema vama za ove tri funkcije i dalje stoji i mi vas pozivamo da se vratite za pregovarački sto, i da, na bazi izbornih rezultata i povjerenja građana, zajedno služimo interesima građana Zete”, zaključuje se u saopštenju "Za budućnost Zete".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније