Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

21. 11. 2022. 13:12 >> 13:16
3

ALEKSIĆ PITA

"Šta radi kadar DPS-a u izvršnoj vlasti?"

I pored toga što DPS ni u jednom obliku nije vlast na državnom nivou, kadar te stranke, kao i još nekih opozicionih partija, i dalje je raspoređen po dubini, naveo je u izjavi za medije poslanik DF-a Budimir Aleksić.

“Neshvatljivo je da aktuelna vlada i dalje toleriše jednu takvu, nevjerovatnu situaciju, da u svojim redovima i dalje gaji “političku bombu” u vidu onih koji su poraženi 30. avgusta 2020. godine. Oni koji su tada porazili DPS i satelite i koji su se izborili za slobodu nakon više decenija diktature opravdano se pitaju zašto se na veoma važnim funkcijama nalaze visoki funkcioneri DPS i drugih stranaka bivšeg režima”, navodi Aleksić.

Kaže da je kadar DPS-a godinama imamo priliku da pokaže šta zna i pita čime su zaslužili da i dalje budu u državnom aparatu.

“Čime je to ovu vladu i resorno ministarstvo zadužila, naprimjer, Zoja Bojanić Lalović, da bi pokrivala funkciju direktorice Zavoda za školstvo, a iz ministarstva su uklonjene Biljana Joksimović, Slavica Ilinčić i Marija Lalatović. Dakle, prosto je nevjerovatno da je za ministra prihvatljiva funkcionerka DPS, koja se čak sumnjiči i za koruptivne radnje. Isto tako, ne vidimo čime su to nekoga zadužili Bogdan Fatić, Radoje Žugić, Vojin Vlahović i ostale perjanice DPS, pa da i dalje budu tamo gdje ne treba da budu”, navodi Aleksić. 

Pita ko je toliko snishodljiv i osjetljiv na kadrove bivšeg režima.

“I ovo su dokazi da je neophodno što prije formirati novu vladu, jer postoji parlamentarna većina da se to uradi”, zaključio je Aleksić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније