Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina/M.L.B. ]

21. 11. 2022. 12:20   >>  12:22 4

ERAKOVIĆ

"Popis za dio parlamenta alat za poništavanje građanske Crne Gore"

Popis je, za dio crnogorskog parlamenta, isključivo politički alat za poništavanje građanske Crne Gore, ocijenio je potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković.

On je, u autorskom tekstu dostavljenom medijima, naveo da je Crna Gora, zahvaljujući "eliti" izrasloj 30. avgusta 2020. godine, postala jedna od perjanica Mračnog prosvjetiteljstva u Evropi.

„Kada blokirate sve institucije jedne zemlje uz povik kako je to nužno zbog obračuna sa starom elitom i oslobađanja građana, onda je to Mračno prosvjetiteljstvo“, kazao je Eraković.

Jer, kako je naveo, sve to jeste odbacivanje demokratije kao temelja ustavno-pravnog poretka.

„Za dio našeg parlamenta popis je isključivo politički alat za poništavanje građanske Crne Gore“, smatra Eraković.

On je kazao da se o tome otvoreno govori - da popis mora da pokaže kako je srpski nacionalni korpus većina u Crnoj Gori i da je to uvod u izmjenu Ustava, a Crnogorcima i Egipćanima se savjetuje da osnuju svoje nacionalne savjete.

„Dakle, da Crna Gora prestane da bude država građana i postane država nacija - srpske i ostalih“, dodao je Eraković.

On je kazao da više od 70 odsto građana kaže da želi da ostavi svojoj djeci - Crnu Goru kao članicu Evropske unije.

Eraković je pozvao građane Crne Gore da, svako ponaosob, preuzme odgovornost za odluku da li će, moguće opravdanu ljutnju, staviti ispred budućnosti svojih porodica i svoje djece.

„Bez većinskog razumijevanja, unutar i van zemlje, o tome kakva je prijetnja i čemu je prijetnja narastajuće Mračno prosvjetiteljstvo, sva naša djeca - bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku i svaku drugu pripadnost, neće imati nikakve šanse da żive u iole normalnom i za ljude dobrom društvu“, zaključio je Eraković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније