Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

11. 11. 2022. 11:31 >> 11:30
6

STANIĆ

"Na sceni svjesno uništavanje energetskog sektora"

SDP traži smjenu odgovornih u elektroenergetskom sektoru, kako bi se zaustavilo razaranje najvitalnijeg privrednog sistema u proteklom periodu, čija je akumulirana dobit prije dolaska "eksperata" bila čak 100 miliona eura.

"Da je stanje u crnogorskim elektroenergetskim kompanijama loše moglo se naslutiti i prije zvaničnih izvještaja. Brojni dokazi o štetnim i nezakonitim poslovima, ogromnom partijskom zapošljavanju iz DF i satelitskih partija, sumnjivim donacijama, kao i svjesno 'tunelovanje', odnosno obezvrjeđivanje imovine bili su donekle dostupni javnosti. Međutim, tek kroz izvještaj resornog ministra da je napravljen negativan rezultat od skoro 85 miliona eura u odnosu na period prije njihovog dolaska, uz precizne podatke o zapošljavanju, predizbornim donacijama i ostalim elementima jasno pokazuje o kolikoj se šteti po građane i državu radi", naglašava član predsjedništva SDP-a Mirko Stanić.

Kako dodaje, u vremenu istorijski najvećih cijena električne energije i uglja na berzama, naše kompanije su ih prodavale u bescijenje. Ugalj iz Pljevalja EPS-u po 28.8 eura po toni, dok je na berzi bila 410 dolara, a struju iz akumulacija su prodali po 150 eura, a kasnije plaćali po 800 eura po MWh.

"Da je i Skupština Crne Gore izgubila svoju nadzornu ulogu i da su nam potrebni hitni parlamentarni izbori, pokazuje i podatak da se već mjesec i po čeka na kontrolno saslušanje rukovodstva energetskih kompanija, koje je zatražio poslanik SDP Adnan Striković. Na saslušanju bi čuli i razloge zbog kojih je u tim kompanija zaposleno 1417 radnika-partijskih aktivista, ali bi to pored poslanika trebalo da interesuje i Specijalno državno tužilaštvo, kojem ćemo se ubrzo obratiti sa kontretnim dokazima o nezakonitim i štetnim poslovima", kaže Stanić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније