Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. /Mina ]

09. 11. 2022. 12:37 >> 15:37
18

NAPUSTILI RAZGOVORE

DF: Đukanović nedolaskom na sastanak odbio dijalog

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, nedolaskom na sastanak koji je organizovala predsjednica Skupštine Danijela Đurović, odbio je politički dijalog i poslao poruku da nije zainteresovan za rješavanje krize, poručili su iz Demokratskog fronta, nakon što su napustili sastanak u Skupštini.

Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević napustili su sastanak koji je organizovan u Skupštini Crne Gore, desetak minuta nakon početka.

Medojević je novinarima u Skupštine kazao da je bilo vrijeme da lideri nađu kompromis.

"Ja sam u dopisu posebno insistirao da se okupe lideri stranaka. To je format u kojem možete da vidite da li postoji volja“, rekao je Medojević.

On je naveo da se DF ozbiljno pripremio za sastanak u Skupštini.

„Ja sam pripremio konkretan predlog, ali danas je Đukanović odbio politički dijalog i time poslao poruku da nije zainteresovan za rješavanje krize“, kazao je Medojević.

On je rekao da su u DF-u, pošto Đukanović i lider Socijaldemokratske partije Raško Konjević nijesu došli, ocijenili da ne postoje politički uslovi da se sastanak održi.

Prema riječima Medojevića, očigledno da nijesu svi shvatili trenutak u kojem se Crna Gora nalazi i odbili su politički dijalog.

„Nije nam drago zbog toga. Odgovornost je na Đukanoviću“, kazao je Medojević.

Mandić je najavio da će opet staviti u proceduru inicijativa za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Đukanović povrijedio Ustav.

„Uz novo glasanje o izmjenama Zakona o predsjeduku i izjašnjavanje o kandidatima za sudije Ustavnog suda“, rekao je Mandić.

On je naveo da su danas dobili jasan odgovor od onih koji su u opoziciji od 30 avgusta. 2020. godine.

„Za DF je značajno da imamo stabilnu većinu od 41 poslanika“, dodao je Mandić.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kaže da je ovo danas samo nastavak sinoć održanog protesta u Podgorici.

"Svojim nedolaskom Đukanović je pokazao da ne želi razgovor, da dođemo do komprimisa ili konsenzusa. Što se tiče DF-a mi smo završili sa bilo kakvom inicijativom koja će biti upućena svima, jer je očigledno DPS izabrao vaninstitucionalnu borbu", naveo je Knežević.

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović rekao je da su on i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić odlučili da takođe napuste sastanak, nakon što su to učinile kolege iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније