Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

ТВЦГ [ R.B. ]

02. 11. 2022. 15:47 >> 16:10
11

U PARLAMENTU

Pogledajte: Popović održao molitvu za Ustav

Nakon što su poslanici kasno sinoć usvojili izmjene Zakona o predsjedniku, o njima je bilo riječi i na početku današnje sjednice Skupštine. Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović kazao je da je tim izmjenama brutalno prekršen Ustav i održao molitvu da on preživi.

"Ustav Crne Gore je sada u komi, tim povodom ću održati 15-ak sekundi molitve u okviru ove procedure, da Ustav Crne Gore ipak preživi i prođe kroz ovaj najteži period otkad je usvojen 2007. godine. Slava mu", kazao je Popović.

Potpredsjednica Branka Bošnjak kazala je Popoviću, nakon izlaganja, da ne brine, te da će Ustav preživjeti.

Izmjene Zakona o predsjedniku inicirao je Demokratski front, a podržali poslanici nekadašnje parlamentarne većine. Njima je, između ostalog, predviđeno da će se mandatarom, ukoliko ga predsjednik ne predloži, smatrati onaj kandidat koji ima podršku većine poslanika.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније