Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

О.З.

28. 10. 2022. 19:21 >> 20:41
2

MILOVAC OCIJENIO

Rasprava na Odboru pokazala da sistem ne funkcioniše

Direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejan Milovac ocijenio je da je današnja sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu pokazala da sistem ne funkcioniše.

Milovac je, u emisiji "Pretres" na Javnom servisu, kazao da na sjednici Odbora za bezbjednost nismo čuli ništa novo.

"Čuli smo još jedan sloj razmjena optužbi između bivše i sadašnje vlasti, između bivšeg direktora ANB-a i predsjednika Odbora. Mislim da smo sluđeni, to je riječ koja najbolje opisuje sve ovo", rekao je Milovac.

Kako je kazao, sjednica odbora nije ispunila osnovni cilj.

"Mislim da sama rasprava na Odboru, iako to zvuči jako demokratično jer pričamo o problemu šverca, nije imala za cilj da građanima to približi. A još manje je imala za cilj ono što je jedna od uloga vlasti, a to je da nas uvjeri da bez obzira na to koji je nivo umiješanosti vlasti u šverc cigareta -  da li je to direktno ili to namještaljka predsjedniku Vlade, kako je to danas rekao - da mi jednostavno znamo da sistem funkcioniše", kazao je Milovac.

Prema njegovim riječima, ono što je danas viđeno na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, zapravo je cirkus.

"Daleko od toga da sistem funkcioniše. Ko god da je gledao odbor nije ni za zeru mirniji u odnosu na to, da Crna Gora kada su u pitanju bezbijednost, vladavina prava, borbu protiv organizovanog kriminala da ne pominjemo, jeste jedna uređena država. Ili se krećemo ka tome da imamo kontrolu nad tim procesima. Čak i možda do nivoa da je to slabije nego prije 30. avgusta 2020. godine", rekao je Milovac.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније