Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG/I. P. ]

14. 10. 2022. 12:08   >>  12:17 13

RADONjIĆ POJASNIO

Na osnovu fotografije koju je objavio Abazović ne može se pokrenuti postupak

Na osnovu fotografije predsjednika Mila Đukanovića koju je objavio premijer Dritan Abazović, a na kojoj se Đukanović navodno nalazi u društvu pripadnika škaljarskog kriminalnog klana, ne može da se pokrene postupak, kazao je portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

On je za Televiziju Crne Gore (TVCG) rekao da se takve stvari mogu koristiti samo u toku postupka, a ne kao osnov za pokretanje istrage, te da moraju da postoje konkretni dokazi.

"Zaista vidim da je to postao manir pojedinih političara da pokazivanjem nekih fotografija, pojedinih nosilaca javnih funkcija sa određenim licima koji, činjenica, pripadaju određenim kriminalnim grupama, pokušavaju očigledno da izdejstvuju neke njihove ciljeve", rekao je Radonjić.

Kako je kazao, "zaista Državno tužilaštvo se drži onoga što mu je ustavom i zakonom propisano".

"Tako da samo kad postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo, koje se goni po službenoj dužnosti, biće formiran predmet. Ne znači da svako pokazivanje fotografije, pogotovo fotografije iz nekih prethodnih perioda, fotografije za koje se ne može potvrditi da su autentične...one mogu biti dokaz u nekom postupku koji bude pokrenut na osnovu drugih drugih dokaza, ali same za sebe nijesu u sferi interesovanja SDT-a", zaključio je Radonjić.

Podsjetimo, Abazović je prije dva dana na sjednici Odbora za bezbjednost pokazao fotografiju na šta su iz DPS-a kazali da je ona iz 1996. godine kada škaljarski klan nije postojao.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније