Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

05. 10. 2022. 16:42 >> 17:08

ABAZOVIĆ - TIMONIJE

Neophodna deblokada pravosudnih institucija

Francuska pruža veliku podršku reformama u Crnoj Gori, saopšteno je na sastanku premijera Dritana Abazovića i francuskog ambasadora u Podgorici Kristijana Timonijea, i poručeno da je deblokada pravosudnih institucija neophodna.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je ponovio da prioritet ostaje borba protiv kriminala i korupcije na visokom nivou.

On je rekao da je zadovoljan zbog toga što je to postala dominantna tema u Crnoj Gori, smatrajući to jako bitnim u kontekstu izazova sa kojima se država decenijama suočava kada je u pitanju pravda i vladavina prava.

Iz Vlade su kazali da je sastanak bio prilika da Abazović i Timonije porazgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji u državi.

„Konstatujući da Francuska pruža veliku podršku reformama u Crnoj Gori i saglasivši se oko neophodnosti deblokade pravosudnih institucija, kao prioriteta u odnosu na dalju borbu protiv kriminala i korupcije, ali i intenziviranja evropskog puta“, navodi se u saopštenju.

Abazović je zahvalio Francuskoj na podršci koju je ta partnerska država uputila Crnoj Gori odmah na početku sajber napada, koji su pogodili vladinu informatičku strukturu i informaciono-komunikacionu mrežu organa državne uprave.

“U tom kontekstu, Abazović i Timonije su još jednom istakli zadovoljstvo zbog toga što će Podgorica postati Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost, naglasivši važnost dobijanja takvog centra za cijeli region”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније