Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

О.З.

29. 09. 2022. 17:05 >> 17:03
6

LEKIĆ PORUČIO

"Nova Vlada će biti ozbiljan međunarodni partner"

Za očekivati je da će se tokom aktuelne političke krize u našoj zemlji međunarodni uticaji, uključujući i djelovanje diplomatskih predstavnika ovdje, odvijati na jedino mogući način, tj. u korist osnovnih i univerzalnih principa demokratije, kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.

Lekić, kojeg je "stara skupštinska većina" predložila za mandatara, naveo je da to podrazumijeva poštovanje ustavnog sistema Crne Gore.

"To znači da se spolja neće ulaziti u iskušenja podrške političkim snagama pretežno organizovanog kriminala, o čemu u svojim zemljama imaju precizne dosijee, posebno o takvim licima i grupama, koje u ovom trenutku nastoje da izvrše, za sada neki oblik tihog ustavnog puča. Sve u kontekstu sprečavanja legalnog konstituisanja vlade u Parlamentu, na osnovu većine, i to većine izbornog karaktera", saopštio je Lekić.

Demokratska javnost u Crnoj Gori, kako je naveo, ne očekuje da će takve ovdašnje snage, izvjesno odgovorne za kriminalizaciju crnogorskog društva, a koje se verbalno-bučno samoproklamuju za zapadne partnere, proizvesti bilo kakve naklonosti ozbiljnih međunarodnih krugova.

"U protivnom, takvi bi rizikovali određenu kompromitaciju na našem, pa i na širem prostoru. Kao što sam rekao u poslednjem javnom nastupu, nova vlada će biti pored bazičnog demokratskog funkcionisanja i sa rezultatima u borbi za realizaciju poglavlja 23 i 24, u isto vrijeme ozbiljan međunarodni partner i zaštitnik dostojanstva Crne Gore na međunarodnom i unutrašnjem planu", zaključio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније