Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Nena Drašković, Radio Crne Gore ]

26. 09. 2022. 15:37 >> 15:58
4

MOŽDA DO KRAJA MJESECA

Stara većina predložiće kandidate za Ustavni sud

Stara parlamentarna većina, za Radio Crne Gore, najavljuje da će do kraja mjeseca biti predloženi kandidati za četiri člana Ustavnog suda. Iz DF-a poručuju da će ukoliko se predsjednik Milo Đukanović ne vrati u okvire Ustava i da mandat Miodragu Lekiću, biti odgovoran za ozbiljnu eskalaciju političke krize.

"GP URA će se izjasniti zajedno sa parlamentarnom većinom koja je predložila mandatara, a kada je riječ o inicijati za smjenu predsjednika Mila Đukanovića i tu ćemo se izjasniti pozitivno", kazala je članica Ustavnog odbora i poslanica GP URA Suada Zoronjić.

Poziv Đukanovića u DF-u doživljavaju kao prijetnju. Jedan od lidera to političkog saveza Milan Knežević kaže da je upravo DPS od konstituisanja parlamenta onemogućavao izbor članova Ustavnog suda.

"Ustavni sud je potreban kada treba odlučivati o njemu, a nije potreban kada treba da se ide na parlamentarne izbore", ističe Knežević.

I u SNP-u smatraju da je na DPS-u najveća odgovornost zbog krnjeg sastava Ustavnog suda.

"Mi radimo i mislim da ćemo brzo, možda i do kraja mjeseca predložiti četiri kandidata za Ustavni sud. Mislim da bi Đukanoviću bilo bolje da kaže svojim poslanicima da daju doprinos da ih izaberemo", poslanik SNP-a Dragan Ivanović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније