Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 09. 2022. 17:36   >>  18:02 16

UPUTIO PISMO

Mandić obavijestio Đukanovića da je Lekić predložen za mandatara

Jedna od lidera DF-a Andrija Mandić obavijestio je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da je skupštinska većina predložila Miodraga Lekića za mandatara za sastav nove vlade.

U pismu Mandića obavještava da su političke stranke, pobjednice izbora 2020. godine, Nova srpska demokratija, Demokratska Crna Gora, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena reformska akcija, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, CIVIS i Demos, postigle politički dogovor da mandatar za sastav nove Vlade bude Miodrag Lekić. Sa tom odlukom su sve pobrojane stranke, pojedinačno, na današnjoj konferenciji za novinare, upoznale domaću i međunarodnu javnost.  

"Tim dogovorom, omogućeno je da se izabere demokratska i legitimna Vlada jer za to postoji saglasnost svih nas koji činimo apsolutnu većinu u Parlamentu, čime su se stekli uslovi da se, u skladu sa Ustavom, mandat za sastav sledeće Vlade povjeri  gosdpodinu Miodragu Lekiću. Želim da Vas obavijestim da su razgovori parlamentarne većine bili veoma uspješni i da smo u dosadašnjem radu daleko odmakli u saglasnosti vezano za program i sastav nove Vlade, kao i u pripremi koalicionog ugovora kojeg ćemo zaključiti neposredno prije njenog izbora u Parlamentu. Vašim današnjim davanjem mandata, stvorila bi se neophodna osnova za konsolidaciju društva i efikasni odgovor na socioekonomsku krizu koja je zahvatila čitav evropski kontinent, pa i našu državu, kao i na bezbjednosne izazove i probleme koji u dugom vremenskom roku potresaju zemlju", navodi se u pismu. 

Mandić očekuje da će Đukanović postupiti isto kao i u slučaju izbora prethodne vlade i pokazati dužnu efikasnost kako bi se nova Vlada u izuzetno kratkom roku posvetila životnim prioritetima Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније