Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

16. 09. 2022. 12:25 >> 12:27
10

KRAPOVIĆ POZVAO

URA da se vrati za pregovarački sto i ne opstruira pregovore

Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović pozvao je predstavnike Građanskog pokreta URA da se vrate za pregovarački sto, ali i da ne opstruiraju dogovor. On je danas, u Skupštini, kazao da su Demokrate spremne za konstruktivan i otvoren razgovor i dogovor.

"Što se nas tiče, mi smo ponosni na učešće i doprinos koji smo dali ovom, nadamo se i dalje, dogovoru. Negdje se ispostavlja da smo bili u pravu oko mnogih stvari. To nam nije satisfakcija, ali cijeli ovaj proces nije završen", rekao je Krapović.

Pozvao je kolege iz GP URA da se predomisle i nastave pregovore.

"Mi ne ucjenjujemo, ali i ne prihvatamo ucjene. uvijek smo spremni za dogovor. Bićemo tu cijeli dan i ako se kolege predomisle, možemo postići finalni dogovop oko formiranja 44. Vlade koja bi odražavala izbornu volju građana od 30. avgusta 2020. godine", naveo je Krapović.

On je istakao da su Demokrate u više navrata pravile "kompromisne poteze i odustajali od mnogo stvari".

"Popustili smo i oko dvije glavne funkcije, bezbjednosnog sektora, broja ministarstava... Sve vrijeme idemo ka tom uzvišenom cilju da se ostvari volja građana i da se ova većina sastavi..."

Potrpredsjednik Demokrata je naglasio i da žele da razgovaraju kao ravnopravni učesnici.

"Ne vidimo koji je to vrhovni autoritet u Crnoj Gori kojem bismo upućivali ponude, a oni odbijali ili ne... Ne želim danas da iznosim teže ocjene, ali ovo što rade kolege nije primjereno...", kazao je, između ostalog, Krapović. 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније