Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

16. 09. 2022. 08:41 >> 09:53
1

ULjAREVIĆ

Nekim partijama odgovara blokada Ustavnog suda

Direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević smatra da nekim političkim partijama odgovara da Ustavni sud nema kvorum jer na taj način, kako kaže, pokušavaju da odgode izbore.

Uljarević je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" navela da je jasno kako određenim političkim partijama nije u interesu da se se taj Ustavni sud kompletira.

“Oni misle da na taj način odlažu lokalne, a samim tim i parlamentarne izbore i štite svoju poziciju dok je ne poprave u broju željenih glasova u anketama javnog mnjenja”, navela je Uljarević.

Ne smatra, ipak, da je izbore nemoguće održati bez Ustavnog suda.

“Pitanje je da li je moguće da vi ponovo prekršite pravo 100 hiljada građana Crne Gore, koji nije da nemaju neki vid zaštite svojih prava, zato što nije funcionalan Ustavni sud. Ja ću podsjetiti da se žalbe podnose prvo OIK-u, DIK-u, pa tek je onda ide Ustavnini sud. Nisam sigurna da je taj broj ustavnih žalbi onaj koji bi opravdao eventualno odgađanje ovih lokalnih izbora”, zaključila je Uljarević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније