Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

08. 09. 2022. 22:56   >>  22:54 2

ŠĆEKIĆ - VOJINOVIĆ

Vakcinacija najveće medicinsko dostignuće, poštovati riječ struke

Ministar prosvjete Miomir Vojinović primio je danas u prostorijama Ministarstva ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa saradnicima, kako bi razgovarali o značaju vakcinacije za djecu u preškolskom i osnovnoškolskom uzrastu, saop[teno je iz Ministarstva prosvjete

"Predstavnici zdravstva predočili su važnost vakcinacije, kao preventivne mjere u cilju suzbijanja epidemije među djecom. Vojinović je istakao da upravo najmlađi i najranjiviji dio populacije predstavlja najveću vrijednost države, te je prevencija zaraznih bolesti osnovni korak u zaštiti naše djece. On je iskazao spremnost Ministarstva prosvjete da pruži svu tehničku, logističku i svaku drugu vrstu pomoći Ministarstvu zdravlja, kako bi zaštitili naše najmlađe", navodi se u saopštenju.

Kazali su i da su predstavnici ministarstava dogovorili formiranje zajedničkog tima čija će uloga biti što veća edukacija svih koji učestvuju u procesu vaspitanja i obrazovanja mladih, prevashodno roditelja, kako bi im omogućili lakši put ka sigurnim informacijama o zaštiti zdravlja djeteta.

"Predstavnici Ministarstva zdravlja podsjetili su javnost da se MMR vakcina, protiv morbila, zauški i rubeola, čiji obuhvat vakcinacije je svake godine manji, nalazi kao obavezna u kalendaru vakcinacije. Šćekić je poručio da vakcinacija predstavlja najveće medicinsko dostignuće i najmoćnije oružje u cilju suzbijanja zaraznih bolesti, te da je neophodno da u pogledu imunizacije, javnost poštuje glas struke. Dogovorena je promocija značaja vakcinacije MMR vakcinom, i to prije svega u predškolskim ustanovama, a zatim i u osnovnim školama", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније