Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

07. 09. 2022. 17:55 >> 17:52
6

ZOGOVIĆ

"Đukanović nedvosmisleno potvrdio da treba da ode sa političke scene"

Svjedočimo jednom od najbleđih Djukanovićevih izdanja, a kada otvorena mržnja ostane jedina argumentacija onda je slanje otrovnih strijela jedina politička poruka, poručio je poslanik DF-a Milun Zogović. Kako je rekao, poslednji evropski diktator to radi prepredeno, računajući da je moguće isfabrikovati još jedan krug bratskih i komšijskih podjela koje bi njemu donijele politički šićar.

"Otvorena najava radikalizacije političkih prilika, istrajavanje na prevaziđenoj retorici potvrđuje Đukanovićevu zarobljenost u politički prevazđenim vremenima u kojima je on bio gospodar života i smrti u svojoj privatnoj državi. Neprihvatanje realnosti nije isključivo motivisano žudnjom za očuvanjem moći i privilegija, to je pobrkotina loše političke percepcije, vremenom izgubljenog osjećaja za političke trendove i straha od pravne države i slobodnih institucija. Nivo moralne degradacije postaje još vidljiviji kada velemajstor svih ideoloških i nacionalnih izdaja, govori o izdaji i delegira izdajničke titule nadajući se da bi i neki drugi uradili ono u čemu je on neprevaziđen", piše u saopštenju Zogovića u reagovanju na nedavno intervju Đukanovića. 

Teška klinička slika redovno se, kaže, upotpunjavala pominjanjem svete Srpske pravoslavne crkve na Đukanoviću svojstven način, po onoj narodnoj "kakav čovjek, takva i besjeda".

"Nažalost, Đukanović je ovu retoriku i mržnju prema dominantnoj većini građana države čiji je predsjednik kandidovao i najavio kao političku platformu koalicije koju će predvoditi u unaprijed izgubljenu političku bitku. Djetinjasto djeluju pokušaji da se izmišljanjem "državih udara" kao 2016. godine može uticati na rezultate izbornih procesa. I dok je sve više Đukanovićevih najbližih saradnika i intimusa predmet pravosudnih procesa Đukanović pojačava svađalačku retoriku kojom želi učvrstiti sopstvene političke redove jer je i u njegovoj partiji sve manje onih koji će u odbrani privatnog dvora žrtvovati svoju političku i ličnu sudbinu, niti prihvatati da odslužuju tuđe kazne", kazao je Zogović.

Po njegovom sudu, Đukanović je nedvosmisleno potvrdio da treba da ode sa političke scene a sa njim i ova retorika mržnje i podjela koja gotovo tri decenije drži Crnu Goru zarobljenom onemogućavajući društveni i državni progres.

"To bi bila i idealna prilika da nešto dobro učini i za Crnu Goru koju često pominje nažalost, kao imovinu a ne kao domovinu", kazao je Zogović. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније