Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

07. 09. 2022. 16:58   >>  16:57 1

NIKOLIĆ-MARSELA

CG što prije treba da postane 28. država članica EU

Crna Gora što prije treba da postane 28. država članica EU, a efikasniji rad na realizaciji evropske agende članstvo u Uniji može učiniti izvjesnim u najkraćem roku, zajednička je ocjena sa sastanka zamjenika predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadorke Republike Italije u Crnoj Gori Andreine Marsele.

U srdačnom i otvorenom razgovoru zamjenik predsjednika Odbora Nikolić čestitao je ambasadorki početak diplomatskog mandata u Crnoj Gori i poželio da mandat ambasadorke Marsele donese puno dobrih i zajedničkih radnih poduhvata.

Nikolić je informisao ambasadorku o najaktuelnijim političkim kretanjima u državi kao i mogućnostima za obezbjeđivanje potrebne, kvalifikovane podrške za finalizaciju procesa koji se tiču imenovanja u Sudskom savjetu i Ustavnom sudu.

Ukazujući da Crna Gora trenutno prolazi kroz političku i ekonomsku nestabilnost, Nikolić je istakao potrebu što hitnijeg formiranja pro-evropske i pro-NATO vlade, koja bi dovela do izvjesne konsolidacije prilika u državi.

Uz zahvalnost na prilici da se sastane sa zamjenikom predsjednika Odbora, Marsela ukazala je da su krizne situacije najčešće i dokaz postojanja demokratije u jednoj zemlji, te iskazala očekivanje da će institucije Crne Gore dostići nivo zrelosti u kojima česte političke promjene neće ugroziti funkcionisanje javne administracije, odnosno same države.

Marsela je istakla da hrabri kontinuirana podrška građana Crne Gore evropskoj integraciji naše države, te u tom kontekstu iskazala očekivanje da će političke partije kroz svoje djelovanje slijediti jasno iskazanu volju građana i istinskim pro-evropskim djelovanjem ispuniti iskazano opredjeljenje naroda naše države.

"Iskazana je obostrana zainteresovanost za nastavkom kvalitetnog međudržavnog dijaloga, kao i spremnost za produbiljavnje parlamentarne saradnje", navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније