Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

04. 09. 2022. 18:36   >>  18:35 1

KALUĐEROVIĆ

Za SNP građani na prvom mjestu, spremni za resetovanje odnosa

Članica Predsjedništva SNP CG Slađana Kaluđerović, ističe da je SNP posljednja partija kojoj bilo ko može da prigovori da joj interesi građana Crne Gore nijesu na prvom mjestu, te da su saglasni da treba resetovati sve odnose koji su poremećeni u prethodnom periodu. Kako je naglasila tu spada dogovor o novoj Vladi, dogovor o novom rukovodstvu Skupštine, u skladu sa izbornom voljom građana, ali i dogovor u vezi vlasti u opštini Berane.

"U SNP-u nikad nijesu i neće stanovati uslovljavanja, ucjene, sujeta i animozitet. Zato pozivamo i ostale potpisnike Sporazuma da sve razlike stavimo po strani, da iskoristimo posljednju šansu i postignemo finalni dogovor. Znamo šta stoji u Sporazumu i na šta smo se obavezali. SNP će to ispuniti, jer nama nijedna funkcija i fotelja nikad nije bila važnija od interesa građana Crne Gore", navela je Klauđerović u saopštenju.

Prozivke Demokrata, kako je istakla, su obično trčanje pred rudu i pokušaj da se unaprijed zamuti voda, umjesto da se drže principa navedenih u Sporazumu od 30. avgusta 2020.

"Jer, samo tako ćemo biti politički odgovorni, samo tako možemo ići naprijed i samo tako ćemo ispoštovati volju građana", kazala je ona.

Podsjeća da je SNP podržao 42. Vladu Crne Gore, bez ikakvog uslovljavanja, dogovor DF-a i Demokrata o rekonstrukciji 42. Vlade, da nije glasao za obaranje 42. Vlade, nije podržao smjenu Alekse Bečića sa funkcije predsjednika Skupštine Crne Gore i da je podržao rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore.

"U konačnom, SNP je potpisnik Sporazuma o izboru nove Vlade i novog rukovodstva parlamenta. Sve ovo su lako provjerljive činjenice, a još lakše je provjeriti činjenicu da su se Demokrate zaklinjale čašću da nikad neće čak sjesti za isti sto sa DPS-om, ali su u Skupštini zajedno glasali sa strankom Mila Đukanovića za nepovjerenje 43. Vladi, zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Time se još jednom u praksi potvrdilo da su dosljednost i principijelnost Demokrata samo mrtvo slovo na papiru", navodi Kaluđerović.

Kako je dodala, Demokrate funkcionišu po principu - napadaj drugog da sakriješ svoje motive, a za razliku od njih SNP se drži date riječi i stoji iza svake stavke u Sporazumu, koji su potpisale partije parlamentarne većine od 30. avgusta 2020.godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније