Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

03. 09. 2022. 16:29 >> 16:28
7

DANILOVIĆ POTPISNICIMA SPORAZUMA

"Imamo šansu da nešto uradimo i da narod oprosti ludovanje"

Ujedinjena Crna Gora (UCG) očekuje, shodno Sporazumu, da se u narednih par dana, njegovi potpisnici sastanu i potpisano sprovede u djelo, kazao je predsjednik te partije Goran Danilović. On je poručio da Ujedinjena očekuje poziv već u ponedjeljak. Danilović je kolegama poručio i da UCG neće učestvovati u bilo kakvim "mutnim radnjama" i dodao da će javnost sve znati.

Kako je saopšteno iz UCG, Danilović je to kazao povodom potencijalnog odlaganja dogovora partija pobjednica izbora 2020.

"Nema uslovljavanja nego poštovanja potpisanog, ako poštujemo sebe i potpis. Upisali smo da ćemo u 'narednih nekoliko dana' pokrenuti inicijative za izbor 'novog rukovodstva Skupštine' i nove vlade", kazao je Danilović.

On je kolegama poručio i da je rečeno i potpisano obavezujuće.

"Drage kolege: rečeno i potpisano je obavezujuće! "Narednih nekoliko dana" nije narednih nekoliko sedmica jer bismo to upisali da smo to htjeli, zar ne? Sedmice i mjesece za premišljanje nemamo sve i da hoćemo jer moramo odrediti mandatara najkasnije do 18. septembra kako bi Đukanović imao obavezu da, makar i u posljednji preostali dan, da mandat", kazao je Danilović.

Do tada, poručio je kolegama, moramo raditi, počev od preksjutra.

"Treba da predamo zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine kako bismo, a to smo potpisali, izabrali novo rukovodstvo, odnosno "predsjednika i potpredsjednike"! Ujedinjena Crna Gora očekuje, shodno Sporazumu, da se u narednih par dana sastanemo i potpisano sprovedemo u djelo", kazao je Danilović i poručio da UCG očekuje poziv.

"Očekujemo da se ne ponašamo kao da smo do sada bili veliki pravednici pa nam se sada ne žuri?", dodao je i kazao da je parlamentarna većina iz 2020. sada na "popravnom ispitu".

"Mi smo, drage kolege, na popravnom ispitu i to svi znaju! Ovo je posljednji rok i to prekoredni. Imamo šansu da nešto uradimo i da narod oprosti ludovanje koje traje evo dvije godine. Dakle, da se niko "ne pomamljuje" nego brzi dogovor i da nešto radimo", istakao je predsjednik UCG.

Danilović je kolegama poručio i da UCG "U bilo kakvim mutnim radnjama koje bi ma ko i nagovijestio Ujedinjena neće učestvovati, a javnost će znati sve".

"Imate naš potpis za dogovor u rokovima koje predviđa Sporazum - nama je taj potpis dragocjen. Očekujemo od sjutra da radimo", zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније