Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 09. 2022. 13:20 >> 13:17

ABAZOVIĆ SA SIJARTOM

Glavni spoljnopolitički cilj CG članstvo u EU

Glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore punopravno članstvo u EU, na čemu smo zahvalni Mađarskoj na njenoj kontinuiranoj i čvrstoj podršci, poručio je predsjednik Vlade Crne Core Dritan Abazović, koji se danas sastao se Peterom Sijartom, ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske, na marginama Samita inicijative Otvoreni Balkan u Beogradu.

Tokom razgovora poseban akcenat stavljen je na ekonomsku saradnju, pogotovo u oblasti telekomunikacija, bankarskom sektoru, ali i turizmu, avio-povezanosti, kao i infrastrukturnim projektima, naveli su iz Vlade. 

Šef diplomatije i trgovine Mađarske ponovio je stav podrške inicijativi "Otvoreni Balkan" i istakao da ona predstavlja dobru platformu za ekonomsko povezivanje regiona, formiranje zajedničkog regionalnog tržišta, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније