Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

31. 08. 2022. 15:29   >>  15:26 1

STANIĆ

"Ničija fotelja ne smije biti prepreka dogovoru"

Ničija funkcija, ni fotelja ne smiju biti prepreka dogovoru. Nije najvažnije ko je veliki, a ko mali, ako hoćemo da pravimo velika djela, a većih nema od poštovanja narodne volje iskazane 30. avgusta 2020. godine, ocijenio je predsjednik pljevaljskog odbora Prave CG Novica Stanić.

Kako je kazao, veliki su oni i partije i pojedinci, koji su u stanju da pretpostave državni i narodni interes sitnim partijskim i ličnim kalkulacijama.
 
"Vrijeme nam curi, mnogo je posla pred budućom Vladom, bez obzira kako se zvala tehnička, prelazna ili već kako, važno je da je original, a ne falsifikat. A to znači izraz narodne volje sa poslednjih parlamentarnih izbora", poručio je Stanić.

Kako je istakao, prije dva dana navršile su se dvije godine od 30. avgusta 2020.godine, datuma kad je Crna Gora prepoznala svoju budućnost. Na izbore smo izašli u tri kolone i pobjedili. Nažalost, ubrzo smo se vratili starim, lošim navikama.
"Liderske sujete, mjerenje zasluga – ko je više doprinio pobjedi, ko je postao ministar, ko nije, a trebalo je, i tako u nedogled. Formirana je 'ekspertska' Vlada koja je trajala godinu dana i tri mjeseca, potom 'manjinska' uz podršku DPS-a koja je izdržala tri mjeseca. Kako dalje, pitanje je sad? Jesmo li griješili? Jesmo, i to svi. Neko više, neko manje. Ali hajde da se manemo mjerenja zasluga i krivica, jer će uvijek zakidati na mjeri onaj ko drži kantar. Zato dozovimo se pameti, budimo svjesni istorijske odgovornosti, sjedimo za okrugli sto i krenimo od bijelog papira", poručio je Stanić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније