Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G. [ Mina ]

26. 08. 2022. 22:34 >> 23:05
2

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

Zapadnom Balkanu potreban predlog krivičnog zakona kao u EU

Zapadnom Balkanu potreban je predlog krivičnog zakona kakav postoji u Evropskoj uniji (EU), kako bi se lakše zajednički izborili sa jačanjem organizovanog kriminala, smatra ministar vanjskih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Krivokapić je učestvovao onlajn /online/ na 11. sesiji Korčulanske škole.

Iz MVP su naveli da ta škola predstavlja Think Tank platformu na kojoj čelnici, u jugoistočnoj Evropi i šire, raspravljaju o političkim, ekonomskim, socijalnim i kulturnim aspektima rodne ravnopravnosti u kontekstu socijaldemokratije i progresivne politike.

Krivokapić je, na sesiji "Evropska integracija, kriza u Ukrajini i regionalni trendovi - politička i geostrateška rasprava", istakao da je u jeku rata u Ukrajini, Zapadni Balkan, kao "meki stomak" Evrope, još izloženiji uticajima neprijateljskih zemalja.

„On je naglasio važnost što brže integracije Zapadnog Balkana, ali uz potpunu svijest da u toj oblasti i EU mora imati hrabrost da napravi iskorak“, kaže se u saopštenju.

On je istakao da u ovakvim vremenima ne može biti velike politike bez velikog rizika.

Kako je ocijenio, takvim pristupom i uz dobru procjenu, EU može da doprinese stabilizaciji Zapadnog Balkana.

„Krivokapić je naglasio da je Zapadnom Balkanu potreban prijedlog krivičnog zakona kakav postoji u EU, kako bi se lakše zajednički izborili sa jačanjem organizovanog kriminala koji predstavlja ključnu slabost, preko koje se odvija dalja destabilizacija regiona“, rekli su iz MVP-

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније