Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

20. 08. 2022. 13:39 >> 14:03
2

LIDERI POKRETA EVROPA SAD PORUČILI

"Crnoj Gori treba novi saziv Skupštine"

Osnivači Pokreta Evropa Sad Milojko Spajić i Jakov Milatović poručili su na pres konferenciji da je najveći politički problem u zemlji trenutni saziv Skupštine, i da je jedini način da se situacija popravi na bolje da se taj saziv promijeni i izražava na bolji način volju građana.

"Mislim da su neke stvari koje su se do sada dešavale bile razlog da jednu nesposobnu Vladu maknemo. Trebaju nam izbori i politička stabilnost", kazao je Spajić.

Milatović je dodao je Vlada Dritana Abazovića morala pasti.

"Pozdravljamo odluke Demokrata, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore, jer su one bile jedine principijelno moguće. One su pokazale onaj stav koji je negdje i zajednički, koji smo iskazali kada smo protestovali i šetali crnogorskim ulicama. Ono što se juče desilo je jedino što se moglo i moralo desiti", kazao je Milatović i podsjetio da je URA sa DPS-om smijenila Zdravka Krivokapića, Bečića, te, kako kaže, nezakonito izabrala i novu predsjednicu Skupštine. 

Milatović je poručio da  za Vladom koja je pala ne treba žaliti, te da su vanredni parlamentarni izbori jedino rješenje u ovoj situaciji. 

"Crna Gora mora da prodiše", kazao je on.  

Crnoj Gori je, kazao je Milatović, potrebna znavena, stabilna i sposobna Vlada. 

"No do nje se  može doći samo nakon izbora. Molimo da se ne ulazi u političke trgovine, i da svi počnemo da državnički razmišljamo. Vanredni parlamentarni izbori treba da budu zajedno sa lokalnim izborima koji su zakazani za 23. oktobar", kazao je Milatović. 

On je rekao da je svima jasno da je trenutni saziv Skupštine najveći politički problem u Crnoj Gori, i da nije mogao da za dvije godine izabere stabilnu vladu.

"Nemamo promjene u Sudskom savjetu, niti sudije Ustavnog suda, smatramo da je jedini način da se promijeni taj saziv je da se ide na izbore", kazao je Milatović

Odgovarajući na pitanje da li bi na potencijalnim izborima išli sa nekim u predizborne koalicije, Spajić je rekao da za sada u tom pokretu dominira mišljenje da izađu samostalno, ali su im, kako navode Demokrate najbliže. 

Milatović je ukazao na mnoga, kako kaže, problematična kadrovska rješenja 43. Vlade, "što je najbolji dokaz da je Vlada koja je juče pala, bila vlada DPS-a".

"Jako je loše ovo što se posljednje desilo - izglasavanje zakona o Zeti, kako bi se omogućilo DPS-u da ostane na vlasti, a Građanski pokret URA da pređe cenzus", kazao je Milatović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније