Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

09. 08. 2022. 08:50 >> 10:24
4

PERIĆ ZA TVCG

Imamo glumce na političkoj sceni, potrebni su nam izbori

Član pokreta “Preokret” Srđan Perić kaže da je na crnogorskoj političkoj sceni na snazi simulacija demokratije, pa su nam zbog toga, kako poručuje, potrebni izbori.

Perić je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da je na političkoj sceni simulacija demokratije, a neko će kako dodaje, reći da je to teatar.

“Teatar takođe traži glumce, vi imate vanredne glumce danas na političkoj sceni Crne Gore”, kazao je Perić i dodao da ipak ne treba sve generalizovati.

“Mi trenutno ne vidimo građanina u nekoj od ovih postavki”, naveo je Perić i podsjetio da smo od 30. avgusta 2020. imali brojna obećanja kojima su građani zatrpani.

Da bi se, kako kaže, ta scena i teatar razobličili, Crnoj Gori su potrebni izbori.

“Oni će reći da su izbori skupi, ne sve je skuplje od izbora, izbori su jeftinija opcija”, naveo je Perić, u emisiji Dobro jutro Crna Goro.

“U ovom pozorištu mi imamo jednu postavku glumaca, ima izuzetaka vrlo ih je malo, ali vi imate tu postavku da oni žele da traju 30 ili 40 godina. To je legitimno pravo, ali to na izborima treba da ostvare i iza toga bi trebalo da stoje neka mjerljiva obećanja, koja možemo da vrednujemo na izborima”, poručio je Perić.

Ne zna kaže šta je dogovoreno za 19. avgust, kada će se na Skupštini odlučivati o inicijativi za smjenu Vlade.

Ima kaže i sve osnove da sumnja da će lokalni izbori, zakazani za 23. oktobar ove godine, biti odloženi.

"Ja imam sve osnove da sumnjam da se intenzivno radi na tome da se izbori odgode. Pojedini ministri u ovoj Vladi nijesu toliko oprezni pa pričaju na sve strane šta rade da bi odložili izbore. Planira se da se ti izbori odlože, da li će se odložiti, samo će pritisak javnosti odlučiti", zaključio je Perić i poručio kako vjeruje da istina i dobra volja na kraju uvijek pobijede.

"Dug je put, ali građani treba da insistiraju na izborima, da dobiju moć nazad", zaključio je Perić. 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније