Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

04. 08. 2022. 09:34 >> 09:50
6

DEMOKRATSKI FRONT

"Izlaz iz krize - resetovanje većine od 30. avgusta"

DF smatra da izlaz iz kulminirajuće krize treba tražiti u modelu resetovanja odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta i stranaka manjinskih naroda, kako bi kroz formiranje tehničke Vlade bili stvoreni preduslovi za pripremu i organizovanje prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora, saopšteno je iz te partije. Kazali su da ne treba tražiti mišljenja sa inostranih adresa i da odluke treba donositi u vlastitoj kući.

“DF je od prvog dana formiranja Vlade Dritana Abazovića jasno saopštio da je ona osuđena na propast, i da je bilo samo pitanje dana kad će njeni akteri proglasiti sopstveni kraj”, navodi se u saopštenju.

Jučerašnjom sjednicom Vlade, kažu iz DF-a, i definitivno je krahirala politika "nedobronamjernog miješanja stranih ambasada u procese izbora Vlade Crne Gore".

Ovog puta se, kako su naveli, u raspadu druge ambasadorske Vlade otišlo čak dalje nego prilikom urušavanja prve, Krivokapićeve.

"Juče je crnogorska javnost suočena i sa ozbiljnim optužbama  premijera Abazovića da je ministar odbrane i koordinator svih službi bezbjednosti, Raško Konjević, naručio njegovo ubistvo.Ukoliko tome dodamo i ranije optužbe premijera Abazovića da su neki ministri i poslanici, koji podržavaju ovu Vladu, povezani sa kriminalnim klanovima, onda je više nego jasno da se samo čekala prva prilika da se javnost obavijesti kako je Abazovićeva Vlada završila svoj rad", kazali su iz DF-a.

Ističu da je svakome jasno, i da nije bilo potpisivanja TU, da bi se ova Vlada, "formirana od strane pojedinih međunarodnih adresa, a na konstrukcionoj grešci nepoštovanja volje većine i demokratskih principa", svakako raspala i prije isteka 100 dana.

"DF smatra da izlaz iz kulminirajuće krize treba tražiti u modelu resetovanja odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta i stranaka manjinskih naroda, kako bi kroz formiranje  tehničke Vlade bili stvoreni preduslovi za  pripremu i organizovanje prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora.Poučeni dosadašnjim lošim iskustvom, za sve buduće procese u Crnoj Gori bilo bi važno da ovdašnji politički činioci sve odluke donose u vlastitoj kući, i da ne traže „pomoć” bilo koje inostrane adrese, inače nam nema spasa", zaključili su iz DF-a. 

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније