Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

03. 08. 2022. 11:04 >> 11:01
4

PRAVA CG

"Stavljena tačka na višedecenijske nasrtaje na kanonsku crkvu"

Prava Crna Gora pozdravlja potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, čime se, nakon usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, formalno-pravno stavlja tačka na višedecenijske nasrtaje na jedinu kanonski priznatu Pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, Srpsku pravoslavnu crkvu.

Kako navode u saopštenju, Temeljnim ugovorom sa SPC država Crna Gora formalno konstatuje ono što istorija konstatuje vjekovima, a to je kontinuitet SPC na ovim prostorima.

"To je od ključne važnosti nakon decenija brutalnog negiranja ove notorne činjenice, gaženja elemntarnih prava najveće vjerske organizacije u Crnoj Gori, pa i pokušaja otimanja svetinja. Prava Crna Gora čestita Dritanu Abazoviću što nije podlegao opstrukcijama i neviđenoj medijskoj harangi, te tako dovršio proces koji je započet 2012. godine", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније