Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

01. 08. 2022. 20:38 >> 20:36

MAROVIĆ

"Imenovanja moraju biti iznad partijskih interesa i kalkulacija"

Nezavisne i nepristrasne pravosudne institucije su preduslov za efikasnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i neophodna imenovanja moraju biti iznad partijskih interesa i kalkulacija. To je, uostalom, i preduslov za bržu integraciju u EU, poručila je ministarka evropskih poslova Jovana Marović.

Ona je pozvala Skupštinu da izglasa četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika. 

"Time bismo ispunili prvu od tri velike obaveze koje se odnose na ključna imenovanja. Poslije Sudskog savjeta, na redu su Ustavni sud i VDT. Osim ovog dijela koji se odnosi na imenovanja MEP je zajedno sa drugim institucijama, nadleznim za vladavinu prava, pripremio mini Akcioni plan za tretiranje ključnih privremenih mjerila, čijim ispunjavanjem bismo bili u poziciji da dobijemo IBAR, pa potom i završna mjerila za zatvaranje pregovora", rekla je Marović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније