Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

25. 07. 2022. 12:44   >>  12:41 3

DPS KOMISIJA ZA ZDRAVSTVO

"IJZ ne reaguje na širenje koronavirusa"

DPS Komisija za zdravstvo ocijenila je da Institut za javno zdravlje i Ministarstvo zdravlja ne reaguju na razbuktavanje koronavirusa. 

"Možemo zaključiti da nas je, i pored našeg uvjerenja da niko neće moći da obara crne rekorde koje je nizala bivša ministarka zdravlja, realnost nažalost razuvjerila.  Tako je u našoj državi registrovano 41 odsto pozitivnih nalaza što je posljednji put zabilježeno 18.01.2022. godine. Udio pozitivnih nalaza konstantno raste od 9. juna ali to očito ne brine donosioce odluka. Za samo sedam dana broj pacijenata na bolničkom liječenju je skoro dupliran, dok je broj trenutno oboljelih od korone uvećan skoro 3,5 puta od početka mjeseca", navodi se u saoštenju.

Na kako kažu, alarmantno stanje ukazuje i činjenica da je prema porastu broja umrlih u odnosu na prethodnu sedmicu Crna Gora na drugom mjestu u svijetu, iza Filipina.

"Bilo koji od ovih podataka je više nego zabrinjavajući, svi zajedno djeluju frapantno. Nažalost jedino ne proizvode takav uticaj na najodgovornije u zdravstvenom sistemu što ukazuje da su i zalutali na te pozicije", ocijenili su iz DPS komisije za zdravstvo.

Prema njihovim riječima, nakon prethodnog saopštenja DPS komisije iz Insituta za javno zdravlje Crne Gore su ipak reagovali, te su, kako tvrde, zamolili građane da nose maske i da se vakcinišu.

"Baš su se potrudili i djelovali motivišuće na građane tako da se epidemija rasplamsava iz dana u dan. Danas, ovim putem, apelujemo na Institut za javno zdravlje Crne Gore da konačno počne da se bavi svojim poslom, da osmisli adekvatne mjere, počne da radi u interesu građana i ne plaši se da upozna resornog ministra sa stvarnim stanjem. Crna Gora nije spremna na radikalne mjere koje će biti neminovne ako se nastavi sa ovakvim “zabadanjem glave u pijesak”. ", kaže se u saopštenju

Dodaju da strah od smjene ne smije da blokira direktora Instituta za javno zdravlje da radi svoj posao jer u pitanju su životi građana naše države.

"Ne odgovara se samo za loše činjenje već i za nečinjenje a da bi se radilo ispravno potrebna je sloboda u odlučivanju kao i znanje", zaključeno je u saopštenju..

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније