Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

20. 07. 2022. 07:02   >>  07:04 4

NA DNEVNOM REDU 25.JULA

Bošnjak: Očekujem da istraga o "Možuri" dobije podršku

Odluka o formiranju Anketnog odbora Skupštine Crne Gore o aferi "Možura" uvrštena je na dnevni red crnogorskog parlamenta za sjednicu 25.jula. 

Predlagač te odluke, Branka Bošnjak (DF/PzP) naglasila je u izjavi za Portal RTCG da očekuje, kako je i rečeno na Kolegijumu predsjednice Skupštine Crne Gore, da se na prvoj narednoj sjednici nađe inicijativa za formiranje Anketnog odbora u vezi sa aferom "Možura".

"Dobijena je informacija da se ne vodi nikakav sudski proces po ovom pitanju, tako da su ispunjeni svi pravno formalni uslovi i sada je red na poslanike. Očekujem da svi oni koji su se javno deklarisali da žele da se sve preispita u slučaju posla sa 'Možurom', daju podršku formiranju anketnog odbora i uzmu učešća u njegovom radu", saopštila je Bošnjak.

Kako je rekla, potrebno je da držimo do javno izrečenih obećanja. 

"Stoga očekujem da će velika većina podržati formiranje anketnog odbora", naglasila je Bošnjak, potpredsjednica crnogorskog parlamenta. 

Afera 'Možura', vezana jeza vjetroelektranu crnogorske kompanije "Možura Wind Park", i moguću korupciju koju je istraživala je malteška novinarka Daphne Caruana Galizia koja je smrtno nastradala u eksploziji autobomba u oktobru 2017.godine. 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније