Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

18. 07. 2022. 17:08 >> 17:23
4

OCIJENIO VUČINIĆ

Steže se obruč oko Đukanovića

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić ocijenio je da se obruč oko predsjednika države Mila Đukanovića steže.  To je kazao nakon hapšenja Petra Lazovića.

"Vidjeli  smo na centralnoj proslavi Dana državnosti da Zoran Lazović učestvuje kao ugledan državni funkcioner. To najbolje ukazuje na to kakav je put vrhuška DPS-a odabrala, da se preko kriminalnih klanova obračunava sa državnim institucijama", smatra Vučinić.

On je podsjetio na stav predsjednika Mila Đukanovića koji je u emisiji Intervju na RTCG-u poručio da ako sudovi ne potvrde sumnje tužilaštva treba da odgovaraju.

"Sjetimo se samo prijetnji aktuelnog predsjednika Države dan uoči našeg najznačajnijeg praznika. To su bile prijetnje upućene pravosudnim organima. Čovjek koji obnaša tako jednu važnu državnu funkciju, prijeti tužilaštvu. Mislim da su to još doživjeli samo građani diktatorskih zemalja poput Sudana i Sjeverne Koreje", kazao je Vučinić.

On je ocijenio da Đukanović prijeti GST Vladimiru Novoviću i njegovom timu koji su, kako kaže, "svoju glavu stavili na kocku da bi se obračunali sa kriminalom koji je srastao sa institucijama ove zemlje".

"Umjesto da sa mjesta predsjednika države, tu instituciju koristi da ohrabri napore da se država oslobodi kriminala on staje iza kriminala u državi. Više je nego jasno da Crnoj Gori nema napretka, bez obračuna sa političarima koji su je osiromašili i predali kriminalcima na obraz", zaključio je Vučinić.

Pozdravljamo današnju akciju specijalnog tužioca po čijem nalogu je uhapšen Petar Lazović zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja!

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније